Τηλεφωνικές Παραγγελίες : 216 9001313 , 210 4100313 και 698 5086772

Cart

Σχετικά με εμάς

Η Μαγεία της φύσης συναντά την ψυχολογία της ύλης.

Η Δήμητρα Κατσαφάδου είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Χημείας, και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο τμήμα της Ανόργανης Χημείας του ΕΚΠΑ, με τίτλο «Οργανική και Ανόργανη σύνθεση Καλλυντικών».

Ίδρυσε τη νεοσύστατη ελληνική εταιρεία «La vie en Rose», η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των φυσικών καλλυντικών κρεμών. Το συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι του ανταγωνισμού, είναι ότι οι πρώτες ύλες αποτελούνται από 100% φυσικά συστατικά, εκχυλίσματα βοτάνων Ταΰγετου και βιολογικά αιθέρια έλαια χωρίς ίχνος συντηρητικών!

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Χημικό της Αθήνας, παρατηρώντας τις αντιδράσεις των χημικών στοιχείων από μια άλλη οπτική, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η «χημεία είναι η ψυχολογία της ύλης». Διάφορα σωματίδια αρέσκονταν να ενώνονται με κάποια ενώ με άλλα καθόλου! Υπήρχε μια ερωτική έλξη ανάλογα με τους δεσμούς (ομοιοπολικοί – ετεροπολικοί κ.α.). Η παραπάνω παρατήρηση, σε συνδυασμό με τη βασική αρχή της κβαντομηχανικής – της θεωρίας του Αϊνστάιν: «Όλα, συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού σύμπαντος, είναι πλάνες. Η μόνη πραγματικότητα είναι ο νους του παρατηρητή!», στην οποία είχε πρόδρομα καταλήξει ο αρχαίος σοφιστής Πρωταγόρας λέγοντας:«πάντων χρημάτων μέτρον ἄνθρωπος ἐστίν» (=για όλα τα πράγματα το κριτήριο είναι ο άνθρωπος), με ώθησαν στο να αναπτύξω μια δική μου χημεία, η οποία υπακούει άριστα στη δημιουργία πλούσιων κρεμών και καλλυντικών, γενικότερα. Η έμπνευση για το όνομα «La vie en Rose» προήλθε μέσα από τη διαρκή πάλη των υλικών, αφού το τριαντάφυλλο έχει διττή έννοια και «η ζωή σαν τριαντάφυλλο» το αποδεικνύει περίτρανα!ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ