Το καλοκαίρι αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες εποχές καθώς φέρνει ήλιο, άπλετο φως και φυσικά διακοπές. Ωστόσο πρόκειται επίσης για την πιο επικίνδυνη εποχή για την επιδερμίδα μας. Το δέρμα μας εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο και στις εξωτερικές συνθήκες, γεγονός που το κάνει επιρρεπές στην ξηρότητα και τη φθορά.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι χρειάζεται ειδική φροντίδα ώστε να παραμείνει υγιές, ενυδατωμένο και λαμπερό.

Θέλετε αυτό το καλοκαίρι η επιδερμίδα του σώματός σας να λάμπει και να σφύζει από υγεία; Ας δούμε παρακάτω μερικές συμβουλές για να την προστατεύσετε αλλά και να αναδείξετε την ομορφιά της.

Απολέπιση: Το κλειδί για λαμπερό δέρμα

Η απολέπιση αποτελεί μια απαραίτητη διαδικασία στην καλοκαιρινή φροντίδα του δέρματος. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζει τους πόρους, επιτρέποντας στο δέρμα να αναπνεύσει και να απορροφήσει καλύτερα ενυδατικές κρέμες και λοιπά θρεπτικά συστατικά.

Argan and almond scrub 100ml

Χρησιμοποιήστε προϊόντα απολέπισης με συστατικά όπως η ζάχαρη, οι κόκκοι αργκάν ή αμυγδάλου, τα οποία αφήνουν το δέρμα λείο, απαλό και ενυδατωμένο.

Ενυδάτωση: Ενισχύστε την υγιή λάμψη της επιδερμίδας σας

Η ενυδάτωση είναι ουσιώδης, ειδικά μετά την έκθεση στον ήλιο. Μια ενυδατική κρέμα σώματος με υαλουρονικό οξύ, βούτυρο καριτέ ή έλαια, μπορεί να σας χαρίσει άμεση ανακούφιση από τις ακτίνες του ήλιου, αλλά και βαθιά ενυδάτωση και θρέψη.

Pure Special Body Butter 200ml

Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε όλες τις περιοχές του σώματος, ειδικά τις πιο ξηρές, όπως αγκώνες και γόνατα.

Προστασία: Φροντίστε το δέρμα σας

Η προστασία από τον ήλιο είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα. Η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη, ανεξάρτητα από το αν περνάτε την ημέρα στην παραλία ή στην πόλη.

Sunscreen 50SPF 100ml - Αντιηλιακή κρέμα προσώπου και σώματος

Χρησιμοποιήστε ένα με ευρύ φάσμα προστασίας που προσφέρει τουλάχιστον SPF 30. Αυτό όχι μόνο θα προστατεύσει το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB αλλά και θα αποτρέψει την πρόωρη γήρανση. Φροντίστε να εφαρμόζετε το αντιηλιακό περίπου κάθε δύο ώρες.

Αποκτήστε τη λάμψη που επιθυμείτε με ασφάλεια

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του ατελείωτες ώρες ηλιοφάνειας και ηλιοθεραπείας, οπότε θα πρέπει να φροντίσουμε το δέρμα μας με ιδιαίτερη προσοχή.

Μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό, καθώς αυτό θα ενυδατώνει τον οργανισμό σας, όπως και να φοράτε καπέλο και γυαλιά, για ολοκληρωμένη προστασία από τον ήλιο.

Ποιος δεν επιθυμεί ένα λαμπερό και υγιές δέρμα; Μπορείτε να το έχετε, αρκεί να ακολουθήσετε τη ρουτίνα που πρέπει και να είστε σίγουροι πως το δέρμα σας θα δείχνει υπέροχο φέτος το καλοκαίρι!